Fonster-Online
 
 
Kundvagn
0 produkter
 
Kontakt

Fönster-online
67194 Brunskog
Sverige

Telefon: (0046) 073 - 83 89 192
eMail: mail@fonster-online.se

Vi innhar F-Skattsedel

 
Sanningen om PVC

Finns många myt om PCV-fönster.
PVC är ett perfekt material i fönsterkonstruktioner och varje år väljer allt fler att sätta in PVC-fönster i sina fastigheter. De är vackra, stilrena, miljövänliga och behöver aldrig målas. Dags att skaffa PVC-fönster


De mest uppskattade fördelarna med PVC-fönster är:

Underhålls och målningsfria PVC-karmar 
Lång livslängd
Ekologiskt konkurrenskraftiga
Säker och energisnål konstruktion
Mått och form efter dina önskemål, även runda fönster
Udda mått ger ingen prisskillnad
Bra bullerreduktion med upp till 40 db
Inbrottskyddade med 4 låspunkter
isolerar dessutom bättre än traditionella träfönster.
Rätt pris för kvalitet som håller för framtiden

PVC är ett styvt, lätt och brandsäkert material 
De tekniska egenskaper som brukar framhållas är bra mekaniska egenskaper, goda elektriskt isolerande egenskaper och bra brandskyddsegenskaper (genom klorinnehållet). Vidare motstår PVC korrosion, röta, lut och syror. PVC är varken giftigt eller allergiframkallande. PVC används därför mycket inom byggsektorn, sjukvården, ombord på fartyg, i fordonsindustrin. PVC kan dessutom göras extremt lätt och styvt och används därför till vingar i vindkraftverk och andra energibesparande lätta konstruktioner som fartygsskrov. 

Vad är PVC
PVC är ett av de mest använda plastmaterialen i världen. Produkterna och tillverkningsmetoderna utvecklas ständigt. PVC är en av de mest använda plasterna i världen. PVC började användas redan på 1920-talet. Flera produkter som utvecklades då är fortfarande i bruk, till exempel PVC-rör och PVC-kabel. Nyare användningsområden är till exempel vindkraftverk.   

Plasten PVC består av själva PVC-molekylen samt några tillsatser som t.ex. gör plasten mjuk eller tålig vid högre temperaturer. Råvarorna till PVC är natriumklorid (vanligt salt) och olja eller naturgas. Inom kort kommer förnyelsebara råvaror att börja ersätta oljan och naturgasen. Då gör bio-PVC sitt intåg. 

Den gör stor samhällsnytta inom en rad områden såsom byggsektorn, sjukvården, transport och elektronik. PVC har unika egenskaper som gör att materialet kan användas inom vitt skilda användningsområden, från extremt mjuka produkter som slangar och blodpåsar inom sjukvården till hårda produkter som vatten- och avloppsrör, fönsterkarmar och kabelkanaler. PVC ger produkter med lång livslängd. Runt 80 procent av PVC-produkterna används inom byggsektorn där livslängden är lång. 

PVC-produkterna kan skräddarsys
PVC-produkterna kan skräddarsys genom att använda tillsatser. Detta ger bättre produkter som spar resurser. PVC:s mångsidighet leder till att materialet används i allt från mycket styva produkter, som rör och profiler, till mycket mjuka, som stomipåsar och näringssonder. 

PVC är en klimartsmart plast
PVC är en av de tre plaster som orsakar lägst utsläpp av koldioxid vid tillverkningen. PVC förbrukar dock minst energi. Nu kommer PVC tillverkad av förnybara råvaror. På sikt kommer PVC att tillverkas av återvunna eller förnyelsebara råvaror. PVC är återvinningsbart. Branschen arbetar för att all PVC skall materialåtervinnas. PVC har många bra egenskaper.


OBS! PVC gulnar inte.

Källa: LAST- & KEMIFÖRETAGEN Branschorganisationen för tillverkare och leverantörer av kemikalier och plastprodukter i Sverige
www.pvc.se